fbpx

Network Altyapı Çözümleri

sizler için network altyapı çözümleri üretiyoruz

Doğru bir network altyapısı, kurumsal şirketlerin bilgi işlem sistemlerinde yüksek performans sağlar. Bu yüzden network altyapı çözümleri sistemin sürekliliği ve sorunsuz çalışması için gereklidir.

İşletmeler için network altyapı çözümleri neden önemlidir? Altyapı çözümlerinde neler var?

Merak ettiğiniz tüm soruların cevapları bu yazıda. İşte başlıyoruz!

Network Altyapı Çözümlerinde Neler Var?

Network hizmeti, işletmelerin ihtiyaçlarına göre farklılık gösterir. Ancak genel olarak, aşağıdaki hizmetler, ağ bağlantısı çözümü olarak işletmelere sunulur:

  • UTP, FTP, S-FTP / CAT-6 ve CAT-7 gibi kablolama hizmetleri,
  • Uluslar arası standartlara göre etiketle ve raporlama hizmetleri,
  • CAT-6, CAT-7 priz ve Patch Panel sonlandırma işlemleri. Bu işlemler için yapılacak montaj ve test hizmetleri,
  • Sistemi barındıran ve korunmasını sağlayan kabinetlerin temini, montajı ve gerekli olan düzenlemelerin yapılması. Ayrıca deprem güçlendirme çalışmalarının gerçekleştirilmesi,
  • Modem, Switch, Router, Firewall gibi aktif network ekipmanlarının; temini, montajı, konfigürasyonu, test işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Ayrıca ekipmanların kurulumunun tamamlanmasının ardından, teknik desteğin sağlanması,
  • Single ve Multi Mode Fiber Optik kablolama ve altyapı hizmetlerinin sağlanması,
  • Kabloların dağınık durmasını engelleyen ve güvende tutan kanal ve tava gibi elemanların yapılandırılması hizmeti ve
  • Sistemin aksamadan çalışmasını sağlayan kesintisiz güç kaynağının temin edilmesi ve montaj hizmetlerinin sağlanması.

network altyapı çözümleri

Uzak Şube Bağlantısı Yapıyoruz

İşletmelerin yalnızca merkezlerine network bağlantısı kurmak yeterli olmayabilir. network altyapı çözümleri arasında, işletmelere bağlı olarak çalışan şubelere de altyapı kurulumu yapılması ve merkezle bağlantısının sağlanması gerekir.

Bizim de tam olarak yaptığımız işlem budur.

uzak şube bağlantısı

Uzak şube bağlantısında temel mantık, merkezden bağımsız bir şekilde çalışan şubenin merkeze sağlıklı bir şekilde bağlanmasıdır. Çok sayıda şubeye sahip işletmeler sağlıklı bir uzak bağlantıyla sorunsuz çalışmaya devam ederler.

Şubeler arasındaki bağlantının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyoruz. Merkeze kurduğumuz ana sisteme, şubelerde gerçekleştirdiğimiz sistemleri entegre ediyoruz. Bu sayede istenen veriler hızlı ve güvenli bir şekilde şubeler arasında ve merkeze aktarılabiliyor.

Merkez ve şubelerin ortak kullanacakları server yani ana makine seçimi yaparak kuruluma başlıyoruz. Daha sonra server üzerinden tüm bağlantıların sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlayacak kablolama ve cihaz seçimini gerçekleştiriyoruz.

Mutlaka Okumalısın !  Fiber Optik Kablolama

İşin bir de yazılım kısmı var tabi ki. En güçlü ve sorunsuz çalışan yazılımları kullanıyoruz. İşletmelerin güvenliğine önem verdiğimiz için en son sistem şifreleme sistemini kullanıyoruz.

Her makine için farklı bir IP ve DNS bağlantısı belirliyoruz.

Uzak şube bağlantılarında tabi ki en önemli faktörlerden birisi internet bağlantısı. Bu konuda da işletmelere yardımcı oluyoruz. Kesintisiz internet sağlayan operatörlerle çalışmalarını sağlıyoruz.

Yapısal Kablolama Sistemini Hazırlıyoruz

Yapısal kablolama, network sistem kurulumu işleminin aşamalarından bir tanesidir. Özellikle işletmelerin merkezlerinde yapılacak olan kurulumlar için hayati derecede önemlidir.

yapısal kablolama

İşletmeler içerisinde: Enerji, ses, telefon, data ve güvenlik sistemleri sinyallerinin düzgün çalışabilmesini sağlayan çalışmaya yapısal kablolama adı verilir.

Yapısal kablolama, network çözümlerimiz arasında yer alır ve ihtiyaca göre belirlenir.

Mesela ağ çözümleri ihtiyacınız var. O zaman size gereken yapısal kablolama, telefon ve data hizmetlerini içerecektir.

Kablolamada önemli olan kaliteli malzemelerin kullanılmasıdır. Çünkü işletmelerin sistemi uzun süre kullanmaları amaçlanır.

Yapısal kablolama uygulamalarına keşif işlemi ile başlıyoruz. Öncelikle neye ihtiyacınız var onu belirliyoruz. Daha sonra hangi kabloların ne kadar kullanılacağını belirliyoruz. Kablolama ile birlikte kullanılacak cihazların seçimini gerçekleştiriyoruz.

Daha sonra kanallama aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada kabloların kazaya sebebiyet vermemesi ve bir düzen içerisinde durmasını sağlıyoruz. Özel kablo kanallarının içinden kabloları belirli bir sıra ve düzende geçiriyoruz.

yapısal kablo mimarisi

Kablo çekimi işlemi tamamlandıktan sonra, sonlandırma ve etiketleme işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Sonlandırma işlemi, kabloların ilgili cihazlara bağlanması şeklinde yapılıyoruz. Etiketleme işlemi ise kabloların karışmaması için yapılıyor. Mesela bir hata sonucunda kablolar yerinde çıktı. O zaman etiketine bakarak, kablo yine aynı yerine takılabiliyor.

Diğer aşama ise test aşaması. Bu aşamada kurduğumuz sistemin sorunsuz çalıştığından emin oluyoruz. Test aşaması da başarıyla gerçekleştirildikten sonra, sertifikalandırma aşamasına geçiyoruz. Yani bir nevi yaptığımız işi tescillendiriyoruz.

Kablolama hizmetinde aşağıdaki standartları kullanıyoruz. Daha doğrusu aşağıdaki standartlara göre uygulama gerçekleştiriyoruz:

  • ISO / IEC – 11801 Uluslar arası standartlar,
  • TIA / EIA 568 Amerikan Standardı ve
  • EN 50173 Avrupa Birliği Standartı

İhtiyaca göre; UTP (Unshielded Twisted Pair), STP (Shielded Twisted Pair) ve Fiber Optik kablolama türlerinden birisini tercih edebilirsiniz. tüm bu kablo türleri ayrıca veri transfer hızlarını da ifade ederler.

Mutlaka Okumalısın !  Network Kablolama

Mesela:

  • Cat5 kablolama işlemi sonrasında saniyede 100 megabit hız elde edebilirsiniz.
  • Cat5e kablolama türünde ise saniyede 1000 megabit hıza kadar destek alabilirsiniz.
  • Cat6 kablolama ise diğerlerine göre daha fazla hız sunar. Saniyede 1 gigabit kadar. Ayrıca daha fazla yüksek performans elde edebilirsiniz.
  • Cat7 kablolar korumalı yapıdadır. Diğer kablo türlerine göre iki kat daha fazla bant genişliği ve hız sağlarlar.
  • Fiber optik kablolar ise en son teknolojidir diyebiliriz. Veri iletimini en hızlı sağlayan kablolardır. Fiber optik bağlantı, anahtar yani switch adı verilen bir panele kabloların takılması ile sağlanır. Bu panelden de ağ sistemine bağlantı gerçekleştirilir. Fiber optik bağlantıda; OM1, OM2, OM3 ve OS1 gibi fiber kablo türleri kullanılır.

network kablo türleri

İşletmeler için Network Altyapı Çözümleri Neden Önemlidir?

Karmaşık işlemlerin yapılabilmesi için karmaşık yapılara sahip olmak gerekli. Network sistemleri de oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Şöyle basit bir örnek vererek, konunun daha net anlaşılmasını sağlayabiliriz.

Eskiden şirketlerin muhasebe departmanlarında her işlem elle yapılırdı. Yazışmalar da buna dahil. Bu yüzden en basit muhasebe işlemleri bile saatler sürerdi. Faturaların müşterilere ulaşması ve devlet kurumlarıyla yapılan işlemler tabi ki daha da uzun sürüyordu.

Bilgisayar ve internetin ortaya çıkması beraberinde network hizmeti ve diğer ağ hizmetlerini getirdi ve saatler süren işler, dakikalara kadar indi.

Tüm işletmelerin ağ yapılandırma teknolojisini kullanması daha fazla para kazanmalarını sağladı. Üstelik zamandan da tasarruf etmelerini sağladı.

Asıl önemli olan unsur iletişim tabi ki. İletişim arttıkça ve hızlandıkça, şirketler açısından kısa sürede muazzam büyüme gerçekleşiyor. İşte network sistemleri asıl olağan üstü hızları sağlamıştır.

network hizmeti

Tüm Sisteminizi Anahtar Teslim Olacak Şekilde Kuruyoruz

KRY Bilgi Teknolojileri firması olarak size en iyi network altyapı çözümleri sistemlerini sunuyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızı eksik kalmayacak şekilde karşılıyoruz.

Network kablolama hizmetimiz hakkında detaylara ulaşmak içinde ilgili sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

Altyapı sistemlerinizi anahtar teslim olacak şekilde gerçekleştiriyoruz. Gerekli testleri yaptıktan sonra sistemi size teslim ediyoruz ve sistemin nasıl çalıştığını anlatıyoruz. Yani yetkili personelinize kısa eğitimler veriyoruz.

Sistem kurulumundan sonra da bizlerden gerekli teknik desteği alabiliyorsunuz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top